کوله‌پشتی 94

کوله‌پشتی ۹۴

 

 

کوله‌پشتی چیست؟

 

کوله‌پشتی یک بازی اینترنتی – وبلاگی و ابتکار امیر مهرانی عزیز است. در کوله‌پشتی از فرصت شروع سال جدید برای نگاهی به سال گذشته و برنامه‌ریزی آینده استفاده کرده و سعی می‌کنیم راجع‌به اهداف‌ و نحوه رسیدن به آن‌ها فکر کنیم. هرچند امیر مهرانی معتقد است می‌توان از هر روشی برای نوشتن کوله‌پشتی استفاده کرد، اما همچنین بر این باور است که کوله‌پشتی خوب شامل پاسخ به این سه سوال اساسی است: ۱٫ چه تجربیاتی را باید در کوله پشتی گذاشته، به سال بعد برد و ۲٫ کدام را برای چابکی بیشتر باید رها کرد؛ ۳٫ در سال نو چه توانمندی‌هایی را باید در وجود خود تقویت کنیم.

 

من هم تصمیم گرفتم در این بازی جالب شرکت کنم! مداد و کاغدی برداشته و اینها را نوشتم! این کوله‌پشتی ۹۴ من است:

 

 

سوال ۱٫ برای کوله‌پشتی ۹۴، چه تجربیاتی را از سال ۹۳ لازم داری؟

 

برای بیان تجربیاتم، باید وقایع مهم زندگی ام را در سال گذشته بررسی کنم. امسال برایم سال نسبتا شلوغی بود. از فارغ‌التحصیلی مقطع کارشناسی در رشته برق ؛ آشنایی اتفاقی با محمدرضا شعبانعلی – در یک وبگردی عادی وقتِ سحرِ ماه رمضان – و شرکت در همایش سالانه او (مرداد) ؛ تصمیم به پایین نیاوردن سطح استانداردهایم و درنتیجه ثبت نام نکردن ارشد MBA در پردیس دانشگاه تهران (شهریور) ؛ اجرای اولین سمینار بازاریابی و فروش در یک دانشگاه دولتی همدان – دانشگاه صنعتی همدان – و همزمان فوت مادربزرگ عزیزم (آذر) ؛ تا شرکت در سمینار های شرکت‌های ال‌جی و پاناسونیک (دی و بهمن) – در نقش فروشنده و مدیر بازاریابی یک فروشگاه لوازم خانگی- .

 

و اما تجربه‌های مهم من از این اتفاقات:

 

  • تلاش مستمر، رمز موفقیت توست!

 

برای رسیدن به اهداف، باید با جان و دل کار کرد و صبور بود. به قول محمدرضا شعبانعلی، باید بیشتر کار کرد و کمتر انتظار دستاورد داشت!

  • تمرکز مهم است!

 

احتمالا این نکته را می‌توان در راستای نکته قبل دانسته و به‌تر است بگویم: تلاش “مستمر و متمرکز”، رمز موفقیت توست! ایده‌های زیادی برای شروع یک کسب‌وکار ذهنم را مشغول کرده و می‌کند. امسال تجربه کردم که نتیجه انجام همزمان چند کارِ تقریبا نامرتبط با هم، این خواهدبود که هیچ‌کدام را نمی‌توانم در حد عالی انجام دهم (تایید ضرب‌المثلِ با یک دست چند هندوانه برداشتن!).

این نقل قول از استیوجابز را دوست می‌دارم.

“مردم فکر می‌کنند تمرکز یعنی آری گفتن به چیزهایی که باید روی آنها تمرکز کرد، اما در اشتباه هستند. تمرکز یعنی نه گفتن به صدها ایده خوب دیگری که وجود دارد.”

  • بزرگ فکر کن و بزرگ عمل کن! 

 

در فرآیند اجرای سمینارِ آذرماه، گاه باید با افراد مهمی صحبت و حتی مذاکره می‌کردیم. آنجا به این نتیجه رسیدیم که برای بزرگ بودن باید شبیه بزرگ‌ها رفتار کنیم. احتمالا شما هم این جمله را شنیده اید که: مردم همان اندازه تو را قبول دارند که تو خودت را قبول داری! اگر مطابق ارزش‌ها و باورهای خودت کار کنی، کم کم اطرافیان هم آن ارزش‌ها را به رسمیت خواهند شناخت.

 

 

سوال ۲٫ چه چیز هایی را باید از کوله‌پشتی خارج کنی؟ از چه چیزهایی باید بگذری تا سبک‌تر حرکت کنی؟پ

اگر بخواهم به این سوال پاسخِ کلی بدهم، باید بگویم : گذشته!

هرچند گذشته بار سنگینی است که ما با خود حمل می‌کنیم، فکر می‌کنم نکات خوبی هم در گذشته‌ی هر فردی وجود دارد که ارزش نگه‌داشتن داشته باشد. من این موارد را از کوله‌پشتی‌ام خارج می‌کنم:

  • حس بد از تلف شدن عمرم در دانشگاه!

 

متاسفانه به این نتیجه رسیدم که نظام آموزشی خیلی بیشتر از اینکه به ما آموزش بدهد، عمر ما را در یک سیستمِ بسته تلف می‌کند! یاد می‌گیریم که خلاقیت خود را بکشیم ، برای نمره درس بخوانیم و … . هر چند از این دوران تجربیات و خاطرات خوبی هم دارم، اما حس بد تلف شدن ۵ سال از جوانی‌ام آزارم می‌دهد. امیدوارم بتوانم از این واقعه پند گرفته و آن‌را رها کنم.

  • ناراحتی از دیگران برای انتظاراتی که برآورده نشده‌اند!

 

و اینکه امسال از کسی انتظاری نداشته باشم!

  • تحلیل بیش‌ازحد!  

یکی از ویژگی های من، تحلیل خیلی زیاد وقایع و رخداد هاست. بعبارت دیگر، در اتفاقات و برخورد های ناخوشایند گیرکرده و گاهی ساعت‌ها تحت تاثیر آن اتفاق هستم. سعی می‌کنم امسال از کنار خیلی چیزها بگذرم و درگیر تحلیل موارد کم‌اهمیت نشوم. ( شاید هم کمپین “مهم نیست” علی نعمتی را اجرا کنم :))) )

 

 

سوال ۳٫ برای توانمند شدن، چه ویژگی‌هایی باید در شما تقویت شود؟

توسعه توانمندی‌هایم و اینکه اولویت با کدام است همیشه جزو مشغله‌های ذهنی من بوده و هست. چند توانمندی مهم که فکر می‌کنم امسال لازم است آنها را تقویت کنم – بدون اولویت – اینها هستند:

  • عادت مطالعه کتاب

هرچند حدود سه سال است که  – کمابیش – کتاب می‌خوانم، امیدوارم امسال به نقطه‌ای برسم که بطور متوسط روزی ۴۰ صفحه کتاب بخوانم.

  • زبان انگلیسی

با توجه به اینکه امروزه برای پیشرفت در هر حوزه‌ای، داشتن مهارت زبان انگلیسی خوب – و حتی عالی- یک ضرورت است و نه انتخاب، و همچنین با توجه به اینکه همیشه در این مهارت در حد متوسط بوده‌ام، امیدوارم امسال با برنامه‌ریزی مناسب این مهارتم را به‌تر کنم.

  • مدیریت زمان و داشتن برنامه منظم.
  •  مهارت‌های سخنرانی و صحبت در جمع.

 

 

امیدوارم سال خوبی داشته باشیم و یک لحظه لبخند از چهره‌مان رخت برنبندد 🙂 .

سال نو مبارک.

 

………………………………………………….

پ.ن۱٫ چند روزی بود که می‌خواستم کوله‌پشتی‌ ۹۴ ام را بنویسم اما بدلیل مشغله آخر سال وقت نمی‌شد، تا اینکه امروز بالاخره آن‌را نوشتم.

 

پ.ن۲٫ شما هم اگه دوست داشتید میتونید کوله‌پشتی خودتونو برای سال ۹۴ ببندید. لینک مطلب اصلی را در سایت امیر مهرانی اینجا می‌توانید ببینید.


محمدرضا زمانی

سلام. محمدرضا زمانی هستم، عضو گروه یاکوپ، علاقه مند به مباحث مربوط به مدیریت و توسعه کسب و کار. سعی می کنم نکات جدیدی رو که یاد میگیرم اینجا با شما به اشتراک بگذارم.

4 دیدگاه

معصومه · فروردین ۱۲, ۱۳۹۴ در ۱۱:۱۳ قبل از ظهر

سلام،سال نو مبارک !سایت جالبی دارین شسته رفته و تمیز!امیدوارم بتونم ازش استفاده کنم .کوله پشتی هم خوب بود ادامه بدین.ممنون

    محمدرضا زمانی · فروردین ۱۲, ۱۳۹۴ در ۸:۴۵ بعد از ظهر

    سلام؛ خوشحالم که دوست داشتید! ما هم امیدواریم هر روز بهتر بشیم. ممنون بابت تعریفتون 🙂

معصومه · فروردین ۱۳, ۱۳۹۴ در ۸:۰۱ بعد از ظهر

فکر کنم تنها بازدیدکنندتون من باشم! کلیپ KLM باز نشد لطفا کتابهای قابل دانلود بذارین وجدیدتر

    محمدرضا زمانی · فروردین ۲۳, ۱۳۹۴ در ۹:۰۶ بعد از ظهر

    سلام معصومه، حق با شماست یِکم کم کار شدیم اواخر،امیدوارم بهتر شیم به مرور.
    ضمنا ممنون بابت اینکه خرابی لینک رو اطلاع دادید. بررسی و درستش میکنیم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *