نقل قول رابرت کیوساکی - نویسنده کتاب پدر پولدار پدر بی پول

نقل قول رابرت کیوساکی – نویسنده کتاب پدر پولدار پدر بی پول

 

چرا این مطلب را نوشتم؟

نقل قول بالا از رابرت کیوساکی (آنچه نمی دانید، شما را فقیر نگه می دارد!) تلنگری به من بود تا به این فکر کنم که چقدر از برنامه مطالعه و یادگیری ام عقب هستم. اینکه در مطالعه تمرکز لازم را ندارم و بسیاری از مواقع، در تعداد ساعات مطالعه به هدفم نمیرسم. به عبارت دیگر، هدفم از نوشتن این متن، یافتن پاسخ برای این سوال بود چرا مطالعه و یادگیری من منسجم و پیوسته نیست؟ اینکه آیا این مسئله راه حلی دارد؟ و اگر دارد آن راه حل چیست؟

 

احتمالا این داستان برای شما هم آشناست که خواندن کتابی را با اشتیاق شروع می کنید، تا جایی با همان اشتیاق پیش می روید، اما بعد از مدتی به تدریج سرعت شما کم و کم تر می شود. شاید هم کتاب را برای مدتی کنار بگذارید.. چه اتفاقی افتاده؟ ما روز اول موضوع کتاب را دوست داشتیم، پس چرا روند مطالعه پیوسته نبود؟

یکی از دلایل اصلی، این است که مطالعه و یادگیری، در کوتاه مدت تاثیر چندانی بر زندگی روزمره ما ندارد. درست است که با دانستن یک کلمه بیشتر، انسان زیباتر و بهتری هستیم، اما واقعیت این است که با خواندن یک صفحه، ده صفحه یا یک کتاب، فرق زیادی با گذشته نخواهیم کرد. حتی اگر با خواندن یک کتاب یا حتی یک متن کوتاه در شبکه های اجتماعی، احساس تغییری جدی در ما ایجاد شد (و به قولی متحول شدیم)، با متوقف شدن روند مطالعه و یادگیری، احتمالا بتدریج به شرایط قبلی باز خواهیم گشت و آن متن، تغییری ماندگار و اساسی در ما بوجود نخواهد آورد.

اگر تا اینجای متن را خوانده اید و امیدوار هستید تا من راهکاری تضمینی برای رها کردن سستی و شروع مطالعه و یادگیری پیوسته به شما بدهم، باید بگویم حقیقت این است که من هم نمی دانم که آیا اصلا این مسئله راهکاری قطعی دارد یا نه! اما طی چند ساعتی که راجع به این موضوع فکر کردم، به ایده هایی رسیدم. از همین امروز آنها را آزمایش خواهم کرد و امیدوارم بزودی موفقیت استفاده از آنها را هم در اینجا بنویسم.

 

راهکار های پیشنهادی:

۱- نظم

اصلا قصد ندارم شروع به نصیحت کردن خودم و شما کنم! اما به نظر میرسد، برای رهایی از عادت تعلل در انجام کارهای مهم (و از جمله مطالعه و یادگیری)، نظم جزو مهم ترین نکات باشد.

چون احتمالا موافقید که همه ما دوست داریم تفریحی کار کنیم – و نه منظم – ، ایده اصلی این است که ۱٫ هر شب قبل از خواب برای روز بعد برنامه ریزی کنیم و ۲٫ میزان پیشرفت مان را (برای عمل طبق برنامه آن روز) در جدولی یادداشت کنیم. ثبت زمان این فعالیت ها (در کنار ثبت دقایق مطالعه روزانه) هم می تواند مفید باشد: خواب / تلویزیون / شبکه های اجتماعی …

۲- برای بزرگ بودن، ابتدا کوچک باش!  _ضرب المثل چینی

بیایید از کم شروع کنیم: به نظر می رسد برای شروع عادت مطالعه، روزی چند صفحه مناسب باشد.

۳- همین حالا شروع کن!

برای شروع، فردا زمان خوبی نیست. (هفته بعد فاجعه است!) هر چند از کم، اما همین الان بهترین موقع برای شروع است.

۴- جایزه و تنبیه!

این گزینه، اهرم فشار ما به خودمان است که اجرای درست برنامه را – تا رسیدن به مرز عادت – تضمین می کند!

یکی از موضوعات خوب برای جایزه دادن به خود (درصورت محقق شدن هدف مطالعه و یادگیری)، می تواند چک کردن شبکه های اجتماعی و یا رفتن به تفریحی دلخواه باشد. البته موضوع جایزه تا حد زیادی شخصی است . هر کس برای پیدا کردن موضوع مناسب جایزه برای خودش، کافی است به این سوال پاسخ بدهد: ” من چه کاری را دوست دارم که آن را در فواصل زمانی نسبتا کوتاه (مثلا هر روز) انجام می دهم؟ “. پاسخ همان جایزه مناسب خواهد بود!

 

پی نوشت. این لیست، یک لیست ناقص است. اگر نکته ای به نظر شما رسید که در موارد بالا نبود، سپاسگزار خواهم بود اگر آن را در قسمت کامنت زیر همین پست بنویسید تا به نام خودتان در نوشته ی بعدی مورد استفاده قرار بگیرد.


محمدرضا زمانی

سلام. محمدرضا زمانی هستم، عضو گروه یاکوپ، علاقه مند به مباحث مربوط به مدیریت و توسعه کسب و کار. سعی می کنم نکات جدیدی رو که یاد میگیرم اینجا با شما به اشتراک بگذارم.

3 دیدگاه

نجمه حیدری · آبان ۱۹, ۱۳۹۴ در ۲:۴۳ بعد از ظهر

من هم بخام عضو گروه یاکوپ بشم باید چیکار کنم؟؟

    محمدرضا زمانی · آذر ۹, ۱۳۹۴ در ۸:۵۸ قبل از ظهر

    سلام خانم حیدری
    میتونید از فرم تماس با ما استفاده کنید.

محمدرضا · آذر ۵, ۱۳۹۴ در ۱۲:۰۴ قبل از ظهر

خیلی آموزنده است ممنونم

دیدگاه‌ها بسته است.